Inleiding

Afbeelding van billy cedeno via Pixabay

Hallo, mijn naam is Ilias en ik ben 11 jaar oud.

Mijn naam is Ilias en ik ben 11 jaar oud. Sinds mijn geboorte woon ik al in Brazilië. Heb je er wel eens van gehoord?

Het is het vijfde grootste land ter wereld en het ligt in Zuid Amerika. Met mijn moeder, vier broertjes en kleine zusje woon ik in de buitenwijken van Rio de Janeiro, dit is ook de hoofdstad van Brazilië.

Mijn vier broertjes en ik slapen samen op een kamer in één bed. Mijn zusje slaapt bij mijn moeder. Gelukkig maar want ze moet ’s nachts veel huilen.

Sinds kort ga ik naar school! Dat is erg leuk. Ik leer van alles en heb zelfs een eigen pen om mee te schrijven!

’s Ochtends sta ik heel vroeg op want ik moet anderhalf uur lopen om bij school te komen, maar dat is het wel waard. Ik ga nog niet zo lang naar school…

Vroeger werkte ik elke dag, tien uur lang in een koude, donkere steengroeve. Samen met honderden kinderen moesten we zwaar werk doen. Zelfs kinderen van vier jaar werkten de hele dag door zonder pauze. Als ik niet hard genoeg werkte volgens de opzichter (onze baas), werd ik geslagen en moest ik nog langer werken. Dan was ik te laat thuis met het geld en kon mijn moeder geen brood of rijst meer kopen. Mijn zusje moest dan nog meer huilen omdat ze honger had. Tijd om met vriendjes te spelen was er niet. Na een lange dag werken, had ik alleen nog maar honger en was ik moe.

Waarom vertel ik je dit allemaal? Ik ben een van de weinige bofkonten die hulp heeft gekregen waardoor ik nu naar school kan en mijn leven zoveel beter is. Veel kinderen, ook mijn vriendjes, kunnen dit niet. Ik zou ze graag willen helpen en daar heb ik jou bij nodig. Wil je me helpen? Ga maar snel naar de opdracht en kijk wat je kunt doen voor ons!

Ilias.